| Tytuł: | atopowe zapalenie skóry |
| Autor: | blanka 7.3.2011, 14:25 |
| Cześć co prawda nie mam , AZS ale mam dość wrażliwą skórę, więc do mycia unikam mydla jak ognia, tylko olejki przeznaczone pod prysznic, twarz przemywam wywarem z siemienia lnianego. Co jeszcze mogę robić? | |
| Autor: | Klaudia 7.3.2011, 14:30 |
| dbanie o higienę z AZS trzeba uważać na normalne kosmetyki bo bardzo podrażniają skórę | |
| Autor: | klara 8.3.2011, 09:22 |
| własnie przy AZS trzeba uważać na wszystkie kosmetyki bo niektóre uczulają i podrażniają skórę, ja najgorzej miałam jak się przeziębiłam i doszła gorączka, ból głowy .. przy gorączce występowały poty to było najgorsze dla mojej skóry, ale żebym mogła się szybko pozbyć temperatury brałam pyralginę ona mi szybko ją zbiła więc w razie co to polecam może komuś pomogę tym wpisem | |
| Autor: | nina 8.3.2011, 12:34 |
| tak pyralgina jest pomocna w przeziębieniach i dobrze działa na gorączkę a co do AZS jakie kosmetyki polecacie może dla dzieci?? | |
| Autor: | renata 9.3.2011, 08:38 |
| ja mam problem z twarza reszta ciala tak bardzo mi nie dokucza stosuje zel pod prysznic i mleczko do ciala a na twarz krem nawilzajacy do skory wrazliwej hypoalergiczna. | |
| Autor: | michał 9.3.2011, 11:41 |
| też polecam kosmetyki hypoalergiczne one powinny być odpowiednie do skóry z atopowym zapaleniem skóry | |

Łuszczyca
Łuszczyca jest chronicznym stanem zmian skórnych - jest jedną z najczęściej pojawiających się dolegliwości skóry. Szacuje się, że na łuszczycę cierpi ok. 3 % całej populacji. Naukowcom, do tej pory trudno jest ustalić, jaka jest jej bezpośrednia przyczyna.
Budowa i funkcje skóry
Skóra jest największym narządem człowieka, ponieważ ma ona powierzchnię około 2 metrów kwadratowych i waży blisko 2 kilogramy. Jest swoistą granicą pomiędzy organizmem człowieka a światem zewnętrznym. Spełnia wiele zasadniczych funkcji. Funkcje te są uwarunkowane głównie poprzez jej budowę.
Oparzenia
Jak można domniemywać, oparzenia bywają różnorakie, a ich podział dokonywany jest ze względu na przyczynę oraz stopień zaawansowania. W związku z tym możliwe jest to, że różne są metody leczenia oparzeń. Niektóre z nich wymagają pomocy lekarskiej, jednak na większość pomogą domowe sposoby na oparzenia.